Nieuwsbrief 2017 - 35


Oktober 2017 - CBRB nieuwsbrief Nr. 35

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

  1. Internationale Binnenschifffahrts-Gefahrgut-Tage
  2. Goederenvervoer wordt steeds slimmer
  3. Covadem, varen met voorkennis
  4. Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Internationale Binnenschifffahrts-Gefahrgut-Tage

Het CBRB/EBU heeft deelgenomen aan de 28. Internationale Binnenschifffahrts-Gefahrgut-Tage die op 17 en 18 oktober hebben plaats gevonden in  Antwerpen.
Deze Gefahrguttagen kenden een interessant programma. Naast een aantal interessante presentaties die zijn gegeven heeft het CBRB/EBU een presentatie gegeven over het traject van juiste vlamkerende roosters in het ADN.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Goederenvervoer wordt steeds slimmer

 

NVB-Jaarcongres ‘Slim & Groen’: Goederenvervoer wordt steeds slimmer

Op vrijdag 6 oktober 2017 waren de bezoekers van het NVB-Jaarcongres te gast in DOT Groningen.
De provincie Groningen, Groningen Seaports en de gemeente Groningen hadden een interessant programma georganiseerd, met als thema 'Slim & Groen'. In het ochtendprogramma kwam dit uitgebreid aan de orde en ook tijdens de excursies in de middag kwam men in aanraking met het thema. De gasten ging op stap naar de Eemshaven voor een 3D presentatie en een vaartocht (met echt zout aan de broek), of naar de scheepswerf van Niestern Sandern en een rondleiding door de chemiehaven van Delfzijl, of een bezoek afleggen aan de trimodale terminal Husa Logistics in Veendam en een kijkje nemen bij de slimme brugbediening.
Een volledig verslag met foto's kunt u hier lezen. De gehele presentatie van de dag is hier te downloaden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Covadem, varen met voorkennis

Covadem brengt actuele waterdiepten in kaart door een ‘varend meetnet’ van schepen te combineren met slimme big data-technieken. De communicatieafdeling van Deltares maakte samen met de input van de andere leden van het Covadem Team een fraaie illustratie, waarmee je in één verbeelding ziet waar Covadem over gaat.
(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Covadem is één van de genomineerden voor de maritime innovation award 2017
Het CBRB zal ook aanwezig zijn bij dit maritieme evenement en hoopt dat dit project, wat staat voor de realisatie van grensoverschrijdende, continue beschikbare, actuele en voorspelde waterdiepten voor de binnenvaart, deze prijs in de wacht zal slepen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Rijkswaterstaat publiceert verbeterde vaarkaarten

Inland Electronic Navigational Charts (IENC’s) zijn een onmisbaar hulpmiddel voor een veilige scheepvaart. De verbeterde IENC’s van Rijkswaterstaat zijn actueler en kwalitatief hoogwaardiger waardoor zowel de beroeps- als de recreatievaart over een beter beeld van de vaarweg met nog meer relevantie kenmerken beschikt. Zo zijn in de nieuwe vaarkaarten onder andere autoafzetplaatsen, doorvaarthoogtes en permanent afgemeerde schepen te vinden. De IENC’s zijn gratis te downloaden via www.vaarweginformatie.nl.
Afstemming met andere vaarwegbeheerders
Met collega vaarwegbeheerders heeft vooraf afstemming plaatsgevonden over de celgrenzen en de inhoud van de IENC’s. Voor de gebruiker betekent dit dat hij een uniformer en goed aansluitend vaarwegoverzicht gepresenteerd krijgt.
 
Eerste kaarten nu gratis beschikbaar
Rijkswaterstaat gaat in de komende maanden in gedeeltes de nieuwe IENC’s publiceren van alle Rijksvaarwegen in Nederland van CEMT-klasse 5a en hoger (>110 m). De eerste set kaarten van de grote rivieren zijn nu gratis te downloaden via www.vaarweginformatie.nl. De verwachting is dat alle bestaande vaarkaarten de komende maanden door een nieuwe versie vervangen zullen zijn. Opmerkingen en verbeterpunten zullen daarna worden meegenomen in nieuwe versies.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement

Naar boven

 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
Ga naar boven