Nieuwsbrief 2017 - 12


Mei 2017 - CBRB nieuwsbrief Nr. 12

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

 1. Feestelijke diplomering eerste lichting bevrachters
 2. The Blue Road Dag - Presentaties
  1. Arbo-Branche RI&E (met video)
  2. Digitale gastvrijheid in binnenhavens
  3. Personenvervoer
 3. Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) - Infographics
 4. De CCR publiceert haar Market Insight - voorjaar 2017
 5. Cyber security is een ieders verantwoordelijkheid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Feestelijke diplomering eerste lichting bevrachters

Na anderhalf jaar studeren heeft de eerste groep bevrachters de opleiding Bevrachter Binnenvaart afgerond op HBO propedeuse niveau. Het Centraal Bureau voor de Rijn- & Binnenvaart (CBRB) en Inholland Academy hebben donderdagmiddag 11 mei 2017, tijdens een feestelijke bijeenkomst, het diploma van deze leergang aan de deelnemende bevrachters uitgereikt. Op 1 na hebben alle 18 deelnemers die in het najaar van 2015 zijn begonnen hebben het diploma behaald.
De deelnemers zijn over het algemeen zeer positief over de opleiding. Studeren terwijl daarnaast het gewone werk doorgaat is wel iets waar motivatie voor is vereist. Inholland en het CBRB zijn dan ook zeer positief over de samenwerking en de behaalde resultaten. De tweede groep zal binnenkort de opleiding afronden.
De opleiding Bevrachter Binnenvaart bestaat uit 10 modules: Introductiemodule; Maritieme topografie; Scheepsbouw en scheepskennis; Logistiek voor de binnenvaart; Financieel management; Nederlands- en Europees recht voor de binnenvaart; Bevrachting voor de binnenvaart; Integrale veiligheid; Resource Management en Onderhandelen.

De start van de vierde groep is in het najaar van 2017 gepland. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Via de link kan men zich voor de opleiding aanmelden en is nadere informatie beschikbaar: www.inholland.nl/academy/.../maritiem/bevrachter-binnenvaart
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

The Blue Road Dag - Presentaties

Tijdens de beurs Maritime Industry werd op 10 mei jl. de eerste Blue Road Dag gehouden. In het KennisTheater werden non-stop presentaties gegeven door het CBRB en andere binnenvaartorganisaties. In het geval dat u ze nog eens wilt bekijken of gemist heeft zijn ze hieronder te downloaden:
Arbo-Branche RI&E Binnenscheepvaart

Arbo-Branche RI&E

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gaf een presentatie over de Arbo-Branche RI&E Binnenscheepvaart, waarbij Arbeidsomstandigheden, Werkgroep Arbo, online RI&E en de Arbocatalogus werden besproken.
Video over de Arbowet – Wat is een RI&E (www.rie.nl)

Deze video komt voor in de presentatie van Michael Zevenbergen.
Digitale gastvrijheid in binnenhavens

Digitale gastvrijheid in binnenhavens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (NVB) en Ries Bode (BTB/BND) hielden een pleidooi over de digitale gastvrijheid in havens. Het belang van dit onderwerp wordt onderschat. Een goede digitale infrastructuur en optimale data-uitwisseling tussen havens en modaliteiten zijn noodzakelijk voor een maximale benuttig van binnenvaart en havens.
Personenvervoer

Personenvervoer

Het programma werd afgesloten met een presentatie door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. over verschillende onderwerpen op het gebied van Personenvervoer. Zo ging zij in op de technische voorschriften/ overgangsbepalingen, branche RI&E, Algemene Voorwaarden Passagiersvaart, herziening veerdienstenonderzoek en de arbeidstijdenrichtlijn. Deze werden toegespitst en specifiek benaderd voor het Personenvervoer.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de desbetreffende secretaris.

Naar boven

 

Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) - Infographics

In het Scheepsafvalstoffenverdrag (SAV) staan afspraken over de inzameling van afval in de binnenvaart. Inzameling van afval gaat via het principe: de vervuiler betaalt.
Het SAV bestaat uit 3 delen die de verzameling, afgifte en inname beschrijven van: Er zijn nu ook Infographics ontwikkeld met uitleg over het SAV (algemeen) en specifiek het abonnementensysteem deel C, u kunt ze hier downloaden:
Scheepsbedrijfsafval: inzamelen en afvoeren
Een abonnement voor overig scheepsbedrijfsafval (deel C, CDNI), hoe werkt dat?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

De CCR publiceert haar Market Insight - voorjaar 2017

Het nieuwe kwartaalverslag voor de Europese binnenvaart, dat door de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) wordt opgesteld in samenwerking met de Europese Commissie, is nu beschikbaar en geeft een gedetailleerde analyse van de eerste drie kwartalen van 2016.

In dit verslag worden de verkeersniveaus vergeleken ten opzichte van 2015 en wordt tevens de economische situatie van belangrijke sectoren voor de binnenvaart behandeld. Het verslag legt in aanvulling op de gebruikelijke thema's (economische context, goederenvervoer over de binnenwateren en in de havens, operationele omstandigheden en vooruitzichten) deze keer bijzondere focus op het vervoer van aardolieproducten.

Market Insight - Voorjaar 2017

Papieren exemplaren kunnen bij de CCR worden besteld op het adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Cyber security is een ieders verantwoordelijkheid

BIMCO, ICS en de MPA hebben een "cyber security awareness poster" uitgegeven tijdens de Singapore Maritime Week 2017. Hoewel gericht op zeeschepen is hetzelfde bewustzijn ook belangrijk aan boord van binnenvaartschepen en op de wal.

De poster kunt u downloaden in A3 formaat (in het Engels).

"The poster provides basic information to shipboard personnel on their role and contribution to managing maritime cyber risks. It also highlights how staff need to be aware of how to respond effectively to cyber risks." (bron: BIMCO)

Voor de liefhebber:
The advice complements information provided on procedural protection measures also available in the industry Guidelines for Cyber Security Onboard Ships.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart
Vasteland 78 | 3011 BN Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uit de nieuwsbrief.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Ga naar boven