Nieuwsbrief 2016 - 26


November 2016 - CBRB nieuwsbrief Nr. 26

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

  1. CBRB-themaweek Arbeidsmarkt
  2. Consumentenprijsindex
  3. Non Road Mobile Machinery
  4. Bijeenkomst iShare: digitale gegevensuitwisseling in de logistieke sector
  5. Infunctietreding van dhr. Bruno Georges, secretaris-generaal van de CCR 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

CBRB-themaweek Arbeidsmarkt

Binnenvaart Jaardiner
Op vrijdag 18 november vindt, ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van het CBRB, het Binnenvaart Jaardiner plaats. Dit jaar staat de bijeenkomst in het teken van de arbeidsmarkt voor binnenvaartpersoneel. Onze leden zien dit als een thema dat voor hun toekomst van essentieel belang is. De werving, en vooral ook het behoud, van voldoende gekwalificeerd personeel staat hierbij centraal.
 
Themaweek
Het is ook een thema met diverse belangrijke aandachtspunten. Vanaf maandag 14 november zullen wij daarom elke dag op onze website een relevante vraag aan de orde stellen en beantwoorden. Zo vragen wij gedurende de week voorafgaand aan het Binnenvaart Jaardiner aandacht voor het thema.
 
Wat vindt u er van?
Bij elke vraag vindt u ons antwoord. Maar wij zijn ook benieuwd naar uw visie. Daarom nodigen wij u uit om te reageren, niet alleen op onze mening, maar ook op die van anderen! Nieuwsgierig? (Volg dan vanaf maandag 14 november onze website.)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Consumentenprijsindex

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de consumentenprijsindex (CPI) van de maand oktober 2016 bekendgemaakt. De afgeleide CPI voor alle huishoudens (2015=100) is in de periode van oktober 2015 tot april 2016 gedaald van 100,40 naar 100,32 en vervolgens in de periode van april tot oktober 2016 gestegen naar 100,76; in procenten  is per saldo sprake van een stijging van 0,36%.
 
Dit stijgingspercentage wordt veelal in het kader van (collectieve) arbeidsovereenkomsten gehanteerd als inflatiecorrectie per 1 januari 2016.
Als de inflatiecorrectie niet halfjaarlijks, maar jaarlijks plaatsvindt wordt het stijgingspercentage berekend over de periode van oktober 2015 tot oktober 2016; over die periode bedraagt het stijgingspercentage vanzelfsprekend eveneens 0,36%.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Non Road Mobile Machinery

1 december 2016 - NRMM verordening (EU) 2016/1628:
Wat betekent deze verordening voor scheepseigenaren, leveranciers, verzekeraars?

Aanmelden en meer informatie: www.cbrb.nl/nrmm

Naar boven

 

Bijeenkomst iShare: voor simpele en gecontroleerde digitale gegevensuitwisseling in de logistieke sector

iSHARE is een vernieuwend project met als doelstelling simpele en gecontroleerde digitale gegevensuitwisseling in de sector Transport & Logistiek mogelijk te maken. De focus ligt op een uniforme set van afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie. Dit afsprakenstelsel zal voor iedereen in de sector bruikbaar én toepasbaar zijn: voor alle modaliteiten, publieke en private partijen, grote en kleine ondernemingen. Daarbij is het uitgangspunt dat organisaties zelf besluiten óf en met wie ze welke data delen. Op deze manier wil iShare belemmeringen om data te delen wegnemen, samenwerken binnen de keten stimuleren, en bestaande initiatieven van digitale gegevensuitwisseling opschalen, versnellen en effectief verbinden.
 
Op 27 oktober vond hierover een (eerste) informatiebijeenkomst plaats voor een geselecteerde groep van genodigden. De slides van deze bijeenkomst vindt u HIER.
 
iSHARE komt tot stand door co-creatie. De komende tijd zal dan ook besteed worden aan het verder creëren van draagvlak bij de stakeholders.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 

Infunctietreding van dhr. Bruno Georges, secretaris-generaal van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart 

Het secretariaat wenst u in kennis te stellen van de infunctietreding van dhr. Bruno Georges als secretaris-generaal van de CCR met ingang van 1 november 2016.
 
Dhr. Georges is afkomstig uit de Belgische diplomatieke dienst en bekleedde tot afgelopen augustus de functie van permanent vertegenwoordiger van het Koninkrijk België bij de OVSE in Wenen. Tijdens zijn diplomatieke loopbaan heeft dhr. Georges ervaring opgedaan in ambassadefuncties en bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken enerzijds en binnen de permanente vertegenwoordiging van het Koninkrijk België bij de Europese Unie anderzijds. Hij is verheugd zijn expertise tot uitdrukking te kunnen brengen binnen de Centrale Commissie voor de Rijnvaart.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven

 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.cbrb.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.
CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Ga naar boven