Nieuwsbrief 2016 - 07

 1. Lijdia Pater wordt nieuwe secretaris Nautisch Technische Kommission EBU en ESO
 2. MIT-subsidieregeling Topsector Logistiek open vanaf 10 mei 2016
 3. Subsidieregeling innovatie duurzame binnenvaart
 4. EBU event op 7 april 2016
 5. Transport of the Future

Lijdia Pater wordt nieuwe secretaris Nautisch Technische Kommission EBU en ESO


Na 16 jaar werkzaam te zijn geweest bij onze Duitse zusterorganisatie Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB) gaat Jörg Rusche een nieuwe uitdaging aan bij de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Al deze jaren was hij ook secretaris van de Nautisch Technische Kommission (NTK) van EBU, en later ook ESO. Bij de laatste bijeenkomst van deze commissie op 16 maart jl. is afscheid genomen van Jörg.

EBU en ESO hebben besloten dat Lijdia Pater, secretaris Nautisch-Technische Zaken van het CBRB, de taak als secretaris van NTK over zal nemen. Dit zal in elk geval zijn tot meer duidelijk is over de inrichting en samenstelling van een Europees Binnenvaart Platform.

Meer informatie over dit platform kunt u lezen in deze presentatie en dit eerder geplaatste artikel in een CBRB-Nieuwsbrief.

Naar boven


MIT-subsidieregeling Topsector Logistiek open vanaf 10 mei 2016

Innovatieve MKB-bedrijven in de logistieke sector kunnen ook dit jaar weer subsidie aanvragen binnen de MKB Innovatiestimuleringsregeling Topsectoren (MIT-regeling). Met de MIT-regeling Topsector Logistiek stimuleert het ministerie van Economische Zaken MKB-ondernemers om samen te werken en te innoveren. Het doel is onder meer een internationale toppositie in het afwikkelen van goederenstromen in 2020.
 
Aanvragen kunnen worden ingediend van 10 mei tot 1 september en moeten passen binnen de volgende thema’s:
 • Bundelen en modaliteiten: geïntegreerd vervoeren met verschillende modaliteiten
 • (Inter)nationale handel - Trade compliance and control
 • Samenwerken in en over de keten - Cross chain control centers
 • Service Logistiek
 • Supply Chain Finance
U kunt subsidie aanvragen voor kennisvouchers, innovatieadviesprojecten, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten. De verleende subsidie varieert van maximaal € 3.750 voor kennisvouchers tot maximaal € 350.000 voor R&D-samenwerkingsprojecten.
 
Meer informatie is te vinden via deze link, via dit document of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar boven


Subsidieregeling innovatie duurzame binnenvaart

Het Subsidieprogramma innovatie duurzame binnenvaart die op 1 juli 2015 was vervallen wordt nieuw leven ingeblazen. Op 1 mei 2016 treedt deze nieuwe subsidieregeling innovatie duurzame binnenvaart in werking. Een aanvraag voor 2016 moet uiterlijk 1 juni 2016 worden ingediend bij de uitvoeringinstantie. De subsidieregeling zal worden uitgevoerd door het Expertise en Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB). De regeling zal op 1 januari 2018 vervallen.
De belangrijkste overweging van de overheid voor deze subsidieregeling is het belang dat de binnenvaart ook in de toekomst een duurzaam antwoord kan geven op de logistieke behoefte op  mondiale, Europese en nationale schaal.

Doel is reductie van emissie
Uit de evaluatie van het vorige subsidieprogramma is gebleken dat deze een stimulerend effect heeft gehad op met name relatief kleinschalige projecten over alternatieve oplossingen. De nieuwe subsidieregeling is gericht op duurzame innovatieve toepassingen die betrekking hebben op de machinekamer, de inrichting en het gebruik van het schip met als doel de CO2-, NOx- en PM-emissies en uitstoot van methaanslip te reduceren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het EICB

Naar boven


EBU event op 7 april 2016

Dear Madam, Sir,
 
As already announced the EBU Event 2016 "Inland Waterway Transport - The Transport Modality for Europe to count on" will take place on 7 April at 3 pm in Brussels.

We are honoured to welcome as key note speakers
 • Mark Frequin, Director General for Mobility, replacing Melanie Schultz Van Haegen, Dutch Minister of Infrastructure and Environment and President of the Council of Ministers of Transport in Europe
   
 • Gabriele Preuss, MEP and Member of the Committee on Transport and Tourism
   
 • Henrik Hololei, Director General European Commission, DG MOVE
   
 • Dr. Gunther Jaegers, President EBU
I have the pleasure of inviting you to this event as our guest. To view the full program and to register please follow the link ‘Read More’ under Event 2016 on www.ebu-uenf.org  
Looking forward to meeting you soon!
 
Kindest regards
Theresia Hacksteiner
Secretary General
 
For further information on EBU: www.ebu-uenf.org

Naar boven


Transport of the Future

Gaan schepen autonoom varen? Wat betekent duurzaamheid op de beleidsagenda’s  voor binnenvaart en voor havens? Nemen drones het transport over? Allemaal trends die het transport over water kunnen beïnvloeden. Op dondermiddag 14 april schetsen visionairs en experts een beeld van de toekomst van Transport over Water. Laat je inspireren door de sprekers en deel uw eigen visie op deze middag. De middag wordt mogelijk gemaakt door PIANC en zal tussen 13:00 en 18:00 plaatsvinden bij Deltares in Delft. Er zijn geen kosten verbonden aan de middag en zowel leden als niet-leden  van PIANC zijn van harte welkom. U kunt u registreren via een formulier op deze pagina: Voor meer informatie zie deze uitnodiging.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met het Secretariaat van PIANC NL via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ga naar boven