Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) en Nautilus International zijn verheugd dat begin juni de binnenvaart opnieuw erkenning heeft gekregen van Steunpunt RI&E voor de geactualiseerde Branche Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) Binnenscheepvaart.

Wettelijk is iedere werkgever verplicht een RI&E op te stellen. Branches kunnen centraal een generieke RI&E op stellen voor de eigen sector. De sector binnenvaart heeft zo’n Branche RI&E. Bedrijven tot 25 werknemers kunnen deze Branche RI&E gebruiken en vallen hierdoor buiten de toetsingsplicht door een gecertificeerde Arbodeskundige. Een dergelijk toetsing kost al gauw € 1.000.

Digitale RI&E tool voor KBN leden
De vragenlijst voor de RI&E is op enkele punten aangepast. De digitale RI&E-tool zal spoedig worden aangepast aan deze wijzigingen. 

De leden van KBN kunnen de vragenlijsten met een voor hen gratis digitale RI&E tool makkelijker invullen. Ook kan met deze tool een digitaal Plan van Aanpak worden gemaakt. De digitale tool helpt om op eenvoudige wijze, voorzien van de juiste informatie, de acties die naar voren komen in te vullen. De tool is dynamisch, de persoon die aan de slag gaat met de RI&E kan op ieder gewenst moment het Plan van Aanpak aanpassen, bijvoorbeeld wanneer een actie is afgehandeld. 

Kijk voor meer informatie op de website: www.arbo-binnenvaart.nl